Jan Fokkema: 'Het planbureau vliegt uit de bocht'

vrijdag 12 september 2014
Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) bracht deze week een persbericht naar buiten waarin het waarschuwt voorzichtig te zijn met nieuwbouw. "In een poging relevant te zijn en de voorpagina’s te halen is het PBL in haar berichtgeving echt uit de bocht gevlogen", stelt Jan Fokkema van de NEPROM, de vereniging van projectontwikkelaars.

"Het PBL suggereert in haar berichtgeving dat er nauwelijks nog behoefte aan nieuwbouwwoningen zou zijn, terwijl het in dezelfde studie constateert dat er in de komende 35 jaar nog 1 miljoen huishoudens bijkomen die ook allemaal een dak boven hun hoofd willen. Het probleem is echter dat die huishoudens niet gelijk over het land verdeeld zullen zijn, maar vooral in het westen en in stedelijk gebied willen wonen. Dat betekent dat er in grote delen van het land nog wel degelijk behoefte zal zijn aan een zeer forse groei van het aantal woningen. Natuurlijk zijn er ook aanzienlijke gebieden waar het aantal huishoudens veel minder zal groeien of zelfs zal krimpen, maar dat is zeker niet de nationale trend."

De volledige reactie van de Neprom op het rapport van het Planbureau is te lezen op de website van de Neprom.Deel dit bericht met anderen:

Lees meer nieuws over: