Blok botst met Bouwinformatie over bouwisolatie

maandag 29 september 2014
Er is een rel ontstaan tussen het blad Bouwinformatie en het ministerie van Minister Blok. Volgens het blad heeft zij een interview gehad met directeur-generaal Wonen en Bouwen Mark Frequin. De minister wil de publicatie nu verbieden. Frequin dreigde in aanwezigheid van de woordvoerder van de minister en van twee leden van de redactieadviescommissie om het werk van Bouwinformatie in Den Haag onmogelijk te maken. Dat het de minister zelf is die publicatie wil tegenhouden, maakt Bouwinformatie op uit de eerdere mededeling aan interviewer Dolf Dukker ‘dat Blok elke te publiceren letter over wat er in zijn ministerie is gezegd eerst wil lezen’.

Aanleiding tot het dispuut is mogelijk gerommel bij de vaststelling van de regels rondom de aanscherping van energieprestatieeisen. Volgens het blad is op onjuiste gronden afgeweken van de eerdere toezegging van toenmalig minister Spies om de isolatie-eisen vanaf 1 januari 2015 met 40 procent te verhogen. Volgens Bouwinforatie heeft zij hierover tot twee keer toe onjuiste informatie ontvangen van Frequin. Nadat de redactie de topambtenaar confronteerde met deze onjuistheden ontstak hij in woede.

Het interview met Frequin wordt gewoon gepubliceerd door Bouwinformatie. Kamerleden zijn van plan vragen te stellen aan de minister over het voorval, meldt website Nu.Deel dit bericht met anderen:

Lees meer nieuws over: