Actueel nieuws:

Meer actueel nieuws...

Een persbericht van het Ministerie van Autorijden:

“Is de Minister nu helemaal betoeterd?” Dat vraagt Mike Claxon, voorzitter van de vereniging van autoverhuurders, zich af in een reactie op de nieuwe plannen van Minister Blik. Die wil de verhuur van auto’s tegen gaan door het innen van extra ‘verhuurdersheffing’. Autoverhuurders moeten voortaan 20% van de huuropbrengst afdragen aan de overheid.

De heffing geldt alleen voor auto’s met een lage huur. Om eenduidigheid in de regelgeving te voorkomen worden middeldure en dure huurauto’s ontzien. Om transparantie te vermijden laat het kabinet in het midden of deze groepen later alsnog een heffing gaan betalen.

Volgens Claxon is de maatregel te kort door de bocht. “We krijgen van de minister de ruimte om de huur te verhogen, maar in praktijk is dat niet mogelijk. Betaalbare huurauto’s worden dan te duur voor onze klanten”. De minister geeft echter aan dat verhuurbedrijven niet verplicht zijn om de heffing door te rekenen aan de klanten. Zij kunnen er ook voor kiezen de heffing te betalen uit de verkoop van een deel van hun wagenpark. “De heffing zal dan bovendien het volgend jaar lager zijn”, glimlacht de minister. Blok adviseert verder de verhuurders om het personeel te ontslaan dat overbodig is geworden nu voor onderhoud aan auto’s geen geld meer is.

Claxon verwijt het kabinet gebrek aan visie. De minister beaamt dit: “We willen gewoon het geld hebben”.
Deel dit bericht:
Lees meer:

Spacemakers selectie: